Gece tuvalete kalkanlar dikkat! Meğer o hastalığın ilk belirtisiymiş

Gece tuvalete kalkanlar dikkat! Meğer o hastalığın ilk belirtisiymiş

Geceleri sık sık tuvalete çıkmanın nedenleri arasında hastalık yatabilir...

Geceleri sık sık tuvalete çıkmanın nedenleri arasında aşırı aktif mesane durumu dışında çeşitli sağlık sorunları da yatabilir. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Şimşir'e göre, gece tuvalete kalkma, bazı ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Bu hastalıklar arasında kalp yetmezliği, toplardamar sorunları, düşük albümin seviyeleri ve şeker hastalığı bulunmaktadır. Bu durumlar genellikle her altı kişiden birinde görülebilmektedir.

BÖBREK YETMEZLİĞİNE SEBEP OLABİLİR

Gün içinde veya gece sık sık idrara çıkmak, böbrek yetmezliğinin bir işareti olabilir. Uzmanlara göre, mesanedeki yüksek basınç zamanla böbreklerde genişlemelere ve hasara yol açabilir. Bu durumu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Şimşir şöyle açıklıyor: "Tedavi edilebilen bu hastalık, tedavi edilmezse böbrek kaybına ve diyalize bağımlı hale gelmeye neden olabilir."

Her gittiğiniz yerde tuvalet arıyorsanız, gece sık sık tuvalete kalkıyorsanız veya aniden tuvalete gitme ihtiyacı hissediyorsanız, bu belirtiler üroloji uzmanına başvurmanızı gerektirir. Yine de gün içinde fazla miktarda su tüketmek veya yatmadan önce su içeriği yüksek gıdalar yemek (karpuz, kavun gibi) gece tuvalete kalkmanıza neden olabilir. Bu tür durumlar dışında sık sık idrara çıkıyorsanız, doktora danışmanız önemlidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.