Microsoft'tan beklenen açıklama geldi: Dünya genelinde hayat adeta durdu

Microsoft'tan beklenen  açıklama geldi: Dünya genelinde hayat adeta durdu

Teknoloji devi Microsoft, dünya çapındaki birçok işletmeyi etkileyen yazılım sorunun çözüldüğünü duyurdu.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'tan yapılan açıklamada, CrowdStrike'nin siber güvenlik hizmetlerindeki bir aksaklığın ardından küresel yazılım sorununa dair güncel durum paylaşıldı. Şirketten yapılan açıklamada, "Sorunun kaynağı giderildi ve birçok Microsoft 365 uygulaması ve hizmeti tam işlevselliğine kavuşturuldu. Ancak, bazı uygulama ve hizmetlerdeki etkiler hala devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

aw250200-03.jpg

Microsoft 365 ekibinin sorunları hafifletmek için ek eylemler gerçekleştirdiği belirtilerek, "Etkilenen diğer senaryolarda işlevsellik ve kullanılabilirlikte artış gözlemliyoruz ve tam iyileşmeye doğru ilerlediğimizden emin olmak için süreci yakından takip ediyoruz. Microsoft, bu olayı en yüksek öncelikte ele almaya devam ediyor." denildi.

Bu sorunun çeşitli Microsoft 365 uygulamalarını ve hizmetlerini kullanmaya çalışan tüm kullanıcıları etkileyebileceği belirtildi. Microsoft 365, sorunun kökenini, "Azure arka uç iş yüklerimizdeki bir yapılandırma değişikliği, depolama ve bilgi işlem kaynakları arasında kesintiye yol açtı ve bu da bağlantı hatalarına neden oldu." şeklinde tanımladı.

Başka bir açıklamada, CrowdStrike Falcon Sensor yazılımındaki yakın zamanda yapılan bir güncellemenin, Windows 365 bulut bilgisayarlarda sorunlara neden olduğunun farkında olduklarını ve bu sorunun yönetim merkezinde ele alındığını bildirdi.

aw250200-01-1.jpg

Microsoft Azure'den yapılan açıklamada, CrowdStrike Falcon aracısını çalıştıran Windows İstemcisi ve Windows Sunucusu sanal makinelerini etkileyen bir sorun yaşandığı ve bu sorunun etkilerinin 18 Temmuz TSİ 22.00 civarında başladığı tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, etkilenen sanal makineler üzerinde yeniden başlatma işlemi deneyen bazı müşterilerden başarılı kurtarma raporları alındığı ve kullanıcıların bu işlemi nasıl yapabileceklerine dair bilgiler verildi.

NE OLMUŞTU?

Küresel çapta yaşanan yazılım sıkıntısı dünya genelinde kırmızı alarm verilmesine yol açtı. Birçok havalimanında uçuşlar durduruldu, bazı bankalarda işlemler yapılamaz hale geldi. Yazılım sisteminde yaşanan küresel çaplı sıkıntı birçok sektörü kilitledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.