Sağlık sorunlarına çare ararken yetiştirdiği mavi yemiş geçim kaynağı oldu

Sağlık sorunlarına çare ararken yetiştirdiği mavi yemiş geçim kaynağı oldu

Giresun’da sağlık sorunları çare arayan vatandaşın yetiştirmeye başladığı mavi yemişler geçim kaynağı oldu. Şimdi hasadını yaptığı mavi yemişleri altın tartar gibi tartarak satışını yapıyor.

Yaşamını Giresun’un Bulancak ilçesinde sürdüren elektrik mühendisi Refik Aslan, seneler önce bahçesine dikmeye başladığı yaban mersini olarak da bilinen mavi yemişin hasadına başladı.

Aslan, sağlık sorunları sebebiyle dönüş yaptığı memleketinde mavi yemiş dikmeyi seçtiğinde herkesin garip karşıladığını ancak bugün ise takdir edildiğini anlattı.

aw234260-02.jpg

Aslan, mavi yemişleri hasadını yaptıktan sonra altın gibi tartarak sattığını belirtti.

Aslan, “Sağlık sorunlarıma çözüm arayışındayken mavi yemişi ve faydalarını keşfettim. Uzun araştırmaların sonunda, memleketim Giresun’un Bulancak ilçesinde mavi yemişi yetiştirme kararı aldım. Bazı insanlar ilk önce yetişmeyeceğini söyleseler de başardım ve buralara uyumlu bir bitki olduğunu anladım. İlk başta kendi sağlık sorunlarım için kullanıyordum. Sonra başkalarına da faydası olmasını istedim. Bir baktım ki ciddi anlamda geçim kaynağına dönüştü.” diye konuştu.

aw234260-01.jpg

“MAVİ YEMİŞ HER ŞEYDEN ÖNCE SAĞLIK MEYVESİDİR”

Aslan, mavi yemiş meyvesinin faydalarını da anlattı:

“Mavi yemiş her şeyden önce bir sağlık meyvesidir. Süper ve çok lezzetli bir meyve olarak tanımlanıyor. İçindeki bileşikler kardiyovasküler sistem için çok faydalı. Bu sebeple tansiyona ve kalp hastalıklarına iyi geliyor. Pankreasa, hipertansiyona, şeker hastalığına, retina yırtıklarına ve düz kaslara inanılmaz derecede iyi geliyor. Kısacası demanstan parkinsona, bağırsak hastalıklarından eklem hastalıklarına değin birçok hastalığa iyi geldiğini bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda.”

aw234260-04.jpg

“FINDIĞIN ALTERNATİFİ OLAMAZ AMA YAN GELİR OLARAK DÜŞÜNÜLEBİLİR”

Refik Aslan, mavi yemişin fındığa ek gelir olarak önemli bir ürün olduğunu da dile getirdi:

“Mavi yemiş, düz ve düzlüğe yakın arazilerde tarıma çok uygun. Emek yoğun olduğu için engebeli arazilerde zor, ancak fındığa ciddi bir ek gelir. Fındık üretenler dönüm başına 1 tona yakın hasat alıyor. Bugün kilosu ise bin 250 ila bin 300 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Biz de altın tartar gibi tartarak gram hesabı satışını yapıyoruz.”

aw234260-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.