12 bin 500 TL kaç lokma eder? Küçük porsiyon maaş, büyük porsiyon vergi

Son günlerde, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi gündemde. Birçok yer bunu müjde olarak verse de, biz bu duruma pek sevinemiyoruz. Neden mi? Çünkü bu artış, ne ev ekonomisini değiştirecek ne de çarşı pazardaki fahiş fiyatlara çözüm olacak.

Açlık sınırı 20 bin TL'ye yaklaşırken, emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye yükseltiliyor. Asgari ücrete ise ara zam yapılmıyor. Bu ne demek oluyor? Emekliler ve asgari ücretliler, günden güne artan fiyatlar karşısında erimeye devam etsin.

Çarşı pazardaki her şeyin fiyatı fahiş şekilde artarken, bizler üç beş kuruşla geçim derdini düşünüyoruz. Ayrıyeten de vergiler ile donumuza kadar ne var ne yok alınıyor. Emekli maaşı 12 bin 500 TL, asgari ücret ise 17 bin 2 TL olsa ne fayda? Bu rakamlar açlık sınırının bile altında!

Hükümet enflasyonu düşürmek için çabaladığını söylüyor. Peki, bu çabaların vatandaşa bir faydası var mı? Hayır! Enflasyonu düşürmek isterken, asıl ezilen bizler olduk.

170 bin lira maaş alan milletvekilleri geçim sorunu yaşamıyor. Peki, sokaktaki vatandaş? 17 bin 2 TL ile geçinmeye çalışırken, 2 TL ile 5 adım bile atamayacak duruma düşüyor.

Emeklilere yapılan bu zam, aldatmacadan öte bir şey değil. Bu artış, ne enflasyonu düşürecek ne de vatandaşın geçim sorununu çözecek. Bizler, gerçek bir çözüm ve adalet istiyoruz!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları