Bir yanda vergi rekortmeni halk, bir yanda da vergisiz milyonlar ‘Adalet nerede’

Milyonlarca asgari ücretli, memur ve emekli gelir vergisi öderken, inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı. 60 milyon TL'den fazla para harcayan 800 kişinin gelir vergisi ödemediği tespit edildi.

17 bin TL alan asgari ücretli ve 10 bin TL maaş alan emekli geçim derdiyle uğraşırken, yıllarca 60 milyon TL'den fazla para harcayan kişiler vergi ödemeden rahatça yaşıyor.

Bu durum, Türkiye ekonomisinde adaletsizliğin en çarpıcı örneklerinden biri. Mehmet Şimşek'ten önce kaç milyonerin vergi kaçırdığı belli oldu. Ancak açlık sınırının altında yaşayan vatandaşlardan alınabildiği kadar vergi alınıyor.

Türkiye'de 800 kişinin yıllık 60 milyon TL'den fazla para harcamasına rağmen hiç gelir vergisi ödememesi büyük bir skandaldır.

532 tane farklı vergi ödüyoruz. Bir adım atsak ona da vergi kesilecek. Bu kadar vergiye rağmen, milyonlarca insan geçim sıkıntısı çekiyor ve açlık sınırı altında yaşıyoruz. Ancak 800 kişi yatında keyif içinde vaktini harcıyor.

Burada en temel sorun vergide adaleti sağlamaktan geçiyor. Zenginler vergi kaçırdıkça, yoksullar eziliyor. Bu adaletsizlik son bulmalı ve herkes hak ettiği şekilde vergisini ödemeli.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları