Oğuzhan Uğur’a hapis şoku! O paylaşımlar başına bela oldu

Oğuzhan Uğur’a hapis şoku! O paylaşımlar başına bela oldu

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur, yaptığı paylaşımlar nedeniyle başına iş açtı.

Geçtiğimiz yıl tüm Türkiye’yi derin bir yasa boğan 6 Şubat depremleri üzerine yapılan birtakım paylaşımların asılsız çıkması, fenomen isim Oğuzhan Uğur’un başını belaya soktu. Uğur’un BaBala TV hesabından, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan 2 büyük depremin ardından barajların çatladığı yönündeki paylaşımların yapılması nedeniyle bir soruşturma başlatılmıştı. Konuyla ilgili gerçekleştirilen soruşturma tamamlandı.

DEPREM BÖLGESİNDE PANİĞE SEBEP OLDU

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur’un sahibi olduğu BaBala TV adlı hesaptan 6 Şubat tarihli depremlerin hemen ardından yapılan paylaşım yakın takibe alındı. Depremlerin ertesi günü Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın patladığı ve Hatay Antakya Yarseli Barajı'nın çatladığına dair yapılan paylaşım, deprem bölgesindeki vatandaşların paniğe ve korkuya kapılmalarına neden olarak arama kurtarma çalışmalarını sekteye uğrattığı gerekçesiyle soruşturma kapsamına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan, Ercan Özdemir ‘şüpheli’ sıfatıyla iddianamede yer aldı.

158478.jpg

PAYLAŞIM ASILSIZ ÇIKTI

İddianame kapsamında yer alan söz konusu sosyal medya hesabında depremlerin ertesi günü 7 Şubat tarihinde “Acil - Kahramanmaraş Türkoğlu Nurdağı’nda Kumçatı köyünde baraj patlamış ve su basıyormuş, sadece yetkililer için iletişim” ve “Hatay Antakya Yarseli barajı çatlamış Allah aşkına buraya ekip yollansın çok yağmur yağıyor” şeklinde paylaşımların yapıldığı, daha sonra böyle bir durumun yaşanmadığının medyaya yansıması, bölgede panik ve korkunun yaşanması anlatıldı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İddianamede Oğuzhan Uğur’un ifadesine de yer verildi. Uğur, paylaşımları kendi ekibinin yaptığını belirterek ekibin yanına gönüllü kişilerin geldiğini ve bu kişilere çalışmaları için yer sağladıklarını, Tweet atma bölümünün koordinasyonunda belirli bir kişi olmadığını, teyit alınmadan hiçbir bilginin paylaşılmaması gerektiği konusunda uyarılar yaptıklarını anlattı. Uğur, sözlerinin devamında “Paylaşımların ardından böyle bir infial bilgisi bize geldikten sonra yaptığımız kontrollerden sonra yapılan paylaşımların ses kaydı ve teyidine ulaşıldı. Bu şahıs, telefon konuşma ekibinde bulunan şüpheli Ercan Özdemir’dir. Özdemir, Kültür Bakanlığı’nda çalıştığını söyleyen bir kadınla görüşüyor, kadının Bakanlıkta çalıştığına ilişkin bilgiler edinilmiş, bu teyitten sonra Yarseli Barajı’na ilişkin tweet atılmış. Hatırladığım kadarıyla tweeti atan şüpheli Özdemir’dir. Nurdağı’na ilişkin tweeti kim attı bilmiyorum. Atılan tweetler 7 Şubat tarihinde olmasına rağmen halkın galeyana getirilmesi ve kaçış görüntülerinin 11 Şubat tarihine ait olması bizim bir infiale sebep olma amacına sahip olmadığımızın göstergesidir. Hesaptan yapılan 3 paylaşımı ben yapmadım.” İfadelerini kullandı.

İfadesinin devamında Uğur, o günlerde günlerce uykusuz kalan ve yardım etme amacı taşıyan bir ekibin bulunduğunu, bölgede milyonlarca lira para toplanmasına destek olduklarını ve tek amaçlarının mağdur bölge halkına yardım etmek olduğunu anlattı.

Uğur’un ifadesinde adı geçen ve tweet attığı söylenen Ercan Özdemir ise tweet atma yetkisi olmadığını ifade ederek suçlamaları reddetti.

4 YIL 6 AYA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede yer alan şüpheli isimler Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir için, ‘basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan ayrı ayrı 1 yıl 6 aydan 4’er yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talebinde bulunuldu. Yargılama ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.