Toplu ulaşıma dev zam! Meclis’te onaylandı

Toplu ulaşıma dev zam! Meclis’te onaylandı

Toplu ulaşıma zam geldi. Söz konusu karar Meclis’te onaylandı.

Akaryakıt fiyatlarındaki değişiklik toplu ulaşıma yansımaya devam ediyor. Bu kez zam haber İzmir’den geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu ulaşım araçlarında uygulanan fiyat tarifesinin güncellenmesi için bir araya geldi.

Fiyat tarifesi için toplanan kurul oy birliği ile zam kararı aldı. Buna göre, ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, Metro, Tramvay ve İZBAN’da uygulanan toplu ulaşım ücret tarifesi, 24 Haziran Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak şekilde değişti.

izmir-ulasim-zammi-eshot-ne-kadar-oldu-eshot-izban-artti-mi-izmir-halk-tasit-ne-kadar-izmir-60-yas-binis-ucreti-izmirim-kart-tam-binis-uzhw.webp

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı resmi enflasyon rakamı yüzde 74 ve diğer tüm ekonomik göstergeler göz önüne alınarak tam tarifede yalnızca yüzde 34,62’lik artışa gidildi.

Yapılan zam ile birlikte İzmirim Kart tam biniş ücreti 17,5 TL’ye çıkarken, 11,52 TL olan öğretmen biniş ücretinde ise değişikliğe gidilmedi. Ayrıca 60 yaş biniş ücreti 15,50 TL, öğrenci biniş ücreti ise 7,50 TL oldu.

ÖĞRENCİLERDEN ÜCRET ALINMAYACAK

Son güncelleme ile birlikte tam tarifede, 120 dakika içerisinde yapılan ilk aktarmada 8,78 TL, ikinci aktarmada ise 4,42 TL ücret alınması için karar verildi. Bunun yanı sıra öğretmenler ilk aktarmada 5,76 TL, ikinci aktarmada ise 2,88 TL ulaşımda ödeme yapacak.

60 yaş kartlarından ise ilk aktarmada 7,76 TL, ikinci aktarmada 3,88 TL alınacakken, öğrencilerden aktarma ücreti tahsis edilmeyecek.

665ff81d9730c333a8136a0a.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.