UEFA kararını verdi: O isim Türkiye'ye geri dönüyor

UEFA kararını verdi: O isim Türkiye'ye geri dönüyor

Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki (Euro 2024) başarılı yönetimi ile dikkat çeken FIFA kokartlı Türk hakem Halil Umut Meler’in turnuvadaki geleceği belli oldu.

FIFA kokartlı Türk hakem Halil Umut Meler, Almanya'da düzenlenen EURO 2024 Şampiyonası'nda başarıyla yönettiği üç maçın ardından, UEFA Hakem Komitesi'nin teşekkürleriyle Türkiye'ye döndü.

33dsa.jpg

3 Temmuz Çarşamba günü İstanbul'a dönen Meler, turnuvanın grup aşamasında Belçika-Slovakya ve Polonya-Avusturya maçlarını, son 16 turunda ise İngiltere-Slovakya maçını yönetmişti.

EURO 2024 çeyrek finalinde İspanya ile Almanya arasındaki maçta Anthony Taylor'ın, Portekiz ile Fransa arasındaki karşılaşmada ise Michael Oliver'ın görev alacağı açıklandıktan sonra Halil Umut Meler'in de turnuvadaki durumu netleşti.

UEFA'nın bu atamaları, turnuvada üç maçı başarıyla yöneten Meler için önemli bir dönüm noktası oldu. Türk Milli Takımı'nın oynadığı maçta görev alamayacak olan Meler, İngiltere ile İsviçre arasındaki eşleşmenin Türkiye'nin potansiyel rakibini belirleyecek olması nedeniyle bu maçta da görev alamadı. Bu durum dikkate alınarak UEFA, Halil Umut Meler'e teşekkür ederek Türk hakemi Türkiye'ye gönderdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.