UEFA'ya dilekçe yağdırdılar! İspanya-Almanya maçı tekrar edilecek mi?

UEFA'ya dilekçe yağdırdılar! İspanya-Almanya maçı tekrar edilecek mi?

EURO 2024 tüm hızıyla sürerken, ev sahibi Almanya 119. dakikada yediği golle mağlup olarak İspanya'ya kaybetmiş ve turnuvadan elenmişti. Panzerlerin vedasının yankıları sürerken, Almanlar karşılaşmanın tekrar edilmesi için bir kampanya başlattı.

EURO 2024 çeyrek finalinde Stuttgart Arena'da oynanan İspanya-Almanya maçının 90 dakikası 1-1 eşitlikle biterken, karşılaşmada uzatmalar oynanmış ve kazanan 119. dakikada Mikel Merino'nun kaydettiği gol ile İspanya olmuştu.

Bu sonuçla ev sahibi olan Almanya turnuvaya veda ederken, İspanyollar ise şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmış oldular.

Nefes kesen mücadelede dakikalar 106'yı gösterirken oldukça ilginç bir an yaşandı. Ceza sahası yayında topla buluşan Jamal Musiala’nın sert şutunda top İspanyol oyuncu Marc Cucurella’nın eline çarptı.

Bu pozisyonda Almanlar penaltı beklerken hakem Anthony Taylor VAR hakeminden de uyarı gelmeyince oyunu devam ettirdi.

TEKRARI İSTENDİ

Alman taraftarlar özellikle sosyal medyada hesapları üzerinden bu pozisyona penaltı verilmesi gerektiğini iddia ederek UEFA’ya ve Hakem Anthony Taylor’a büyük tepki gösterdi.

Alman futbolseverler bir kampanya başlatarak UEFA’yı dilekçe yağmuruna tuttu. 300 bin civarında dilekçe UEFA'ya iletilirken Almanlar maçın tekrar oynanmasını istedi.

Taraftarlar, UEFA'ya gönderdikleri dilekçede, “Bu maç hileliydi. Bunun açıkça kabul edilmesi gerekiyor.” ifadelerine yer verdiler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.